Om coilovers

Coilover består av stötdämpare och fjäder. Coilovers monteras som en enhet och byts ut som en enhet.

Vissa coiloverkit har endast coilovers i fram på bilen och i bak har de en separat dämpare och fjäder. I framvagnen ställs höjden genom att man justerar låsmuttrarna för att få den höjd som krävs. I bak justeras höjden även den via låsmuttrar men de är placerade under fjädern. Generellt sett kan man säga att har bilen fjäderben monterat i bakvagnen kommer de även att ha coilovers där.

Vi på Hova.Com säljer FK-Automotive Coiloverkit. De har vi sålt under ett antal år och är väldigt nöjda med kvalitet och pris. De har även ett stort sortiment och kan erbjuda olika nivåer av sina coilovers.

Den billigaste av dem är Highsport är ställbart i höjd och är galvat.
Hur mycket det går att ställa i höjd beror på till vilken bil men det brukar vara mellan 40mm upp till 70 mm.

Efter Highsport kommer FK Silverline Coiloverkit. Denna coiloversats är ställbar i höjd och är gjort av rostfritt stål istället för galvat. Vilket gör den till det mest lämpade coilverkit för Svenska förhållanden som Fk-automotive har att erbjuda. Ska man köra sin bil året runt är det bäst att satsa på rostfria coilovers, då vi i Sverige har lite för mycket salt på vägarna. Ett kit som är galvat kan få problem efter ett par år, så som att det kan bli svårt att ställa höjden då gängorna kanske har ergat.

De har även ett coiloversats som heter Königsport. Detta kit är ställbart i höjd och även i hårdhet. Hårdheten ställs på returen. I alla kit från FK som är ställbara i hårdhet är det Koni dämpare som levereras. De kan ställas i sex olika lägen. Den här varianten är galvad.

Sista och bästa coiloversats som FK kan erbjuda är Silverline X. Det är ställbart i höjd och hårdhet. Självklart gjort i rostfritt stål och även i dessa sitter det Koni stötdämpare monterat. Detta är det dyraste kittet av coilovers som de har men är du ute efter att få din bil att kännas riktigt sportig och ha en grym väghållning är det detta du ska satsa på.

Du hittar alla våra coiloversatser under avdelningen Performance.